Van harte welkom op de website van Medipelt


HERSTART VRIJE RAAPLEGING VANAF 10/06/24, ENKEL VOOR PATIËNTEN VAN MEDIPELT

Om tegemoet te komen aan jullie dringende hulpvragen en al onze patiënten zo snel mogelijk een consultatie aan te bieden, zal er vanaf 10/06/24 terug gestart worden met een vrije raadpleging. Dagelijks kan u van 9u tot 10u met dringende medische problemen vrij op de raadpleging komen zodat u de dag zelf geholpen wordt. U moet hiervoor geen afspraak maken. Op deze manier kan u altijd de dag zelf terecht in onze praktijk!

Voor het schema en meer informatie kan u een kijkje nemen onder het tabblad "openingsuren".


Beste Patiënten,

 

Op deze website kan u alle informatie over huisartsenpraktijk Medipelt raadplegen. U vindt hier hoe een afspraak te maken of een huisbezoek aan te vragen, de ligging van de praktijk en meer informatie over de wachtdienst.

Wij houden praktijk op vier locaties :

Medipelt Centrum : Koning Boudewijnplein 4/1 - dr. Deprez - dr. van der Loo - dr. Van Criekinge
Medipelt Grote Heide : Grote Heide 5 bus 2 - dr. van der Loo - dr. Van Criekinge
Medipelt Boseind : De Bemmert 2 - dr. Beckers
Medipelt Herent: Herent 140 - dr. Van Erum

Visie en werking van de praktijk

Huisartsenpraktijk Medipelt bestaat momenteel uit een vast team van 5 huisartsen, 1 huisarts in opleiding (HAIO), 1 verpleegkundige (Melissa) en 4 secretaresses. Verder doen er ook andere paramedische dienstverleners consultaties in onze praktijk bv. diëtist(e), diabeteseducator... Meer info over de verschillende artsen en medewerkers vind je hier.

Wij geloven sterk in het verhaal van een netwerkpraktijk, aangezien dit vele voordelen met zich mee brengt. Door met meerdere collega’s samen te werken blijven we up-to-date van de laatste richtlijnen, heeft ieder zijn interesse en expertise en is het als team mogelijk om uit verschillende invalshoeken een medisch probleem te bekijken wanneer dit nodig is. Door op onze verschillende locaties in Pelt te werken, zijn we altijd zeer dichtbij.

Bij afwezigheid van uw vaste huisarts kan U toch terecht bij een collega in dezelfde netwerkpraktijk. Ons medisch programma laat toe dat alle artsen van onze praktijk op de hoogte kunnen zijn van uw volledig dossier en zo altijd over de meest recente informatie beschikken.

 

Afspraken

Medipelt is gevestigd op 4 verschillende locaties:

  • Neerpelt Centrum (Koning Boudewijnplein 4/1): hier bevindt zich het secretariaat en twee consultatieruimtes
  • Grote Heide (Grote Heide 5 bus 2): hier bevinden zich twee consultatieruimtes
  • Boseind (De Bemmert 2): hier bevindt zich voorlopig één consultatieruimte
  • Herent (Herent 140): hier bevindt zich één consultatieruimte

Gezien de hoge telefonische belasting vragen wij u vriendelijk om afspraken zoveel mogelijk via de website te maken. U kan afspraken maken via de blauwe knop rechtsboven op de site. Op deze manier kan u rustig kijken welk tijdstip voor u past. Het secretariaat is dagelijks geopend : 8u-12u en 14u-17u. Bij hen kan u terecht voor het maken van afspraken enkel en alleen indien dit niet lukt via de website.

Indien u niet opdaagt op een geboekte afspraak zonder voorafgaand te verwittigen, neemt u de tijd in van een andere patiënt. We willen dan ook met aandrang vragen om gemaakte afspraken na te komen ofwel tijdig af te melden. Indien u niet opdaagt zonder afmelding zal u gevraagd kunnen worden een schadevergoeding van €20 te betalen.

 

Telefoons

De netwerkpraktijk is elke dag bereikbaar tussen 08:00 en 19:00, buiten deze uren kan u voor dringende medische hulp terecht bij de wachtdienst op 011 60 40 60.

Voor alle niet-dringende zaken (informatievraag, bloeduitslagen, ...) zijn de artsen elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 17:30 en 18:00. De artsen zijn afwisselend aanwezig op dit beluur, kijk daarom eerst na of de arts die u probeert te bereiken aanwezig is op de desbetreffende dag:

 - Deprez op maandag, woensdag en vrijdag. Druk dan op cijfer 1.
 - van der Loo op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Druk dan op cijfer 2. 
 - Van Criekinge op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Druk dan op cijfer 3. 
 - Leirs op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Druk dan op cijfer 4. 
 - Beckers op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Druk dan op cijfer 5. 
 - Van Erum op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Druk dan op cijfer 6. 

Tijdens de spreekuren proberen we het aantal telefoons tot een minimum te beperken. Elk telefonisch contact met de dokter verstoort de afspraak van dat moment en betekent een vertraging voor alle volgende afspraken. Dat heeft U als patiënt misschien zelf al ondervonden. Daarom vragen wij dus om buiten bovenstaande uren enkel te bellen voor dringende gevallen. Probeer alle telefonische contacten met de dokters zelf tot het noodzakelijke te beperken, hou het aub bij korte vraagjes. Voor een uitvoerige bespreking maakt U best een afspraak.

 

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn telefonisch aan te vragen vóór 10u. Wij doen enkel huisbezoeken bij minder mobiele of zwaar zieke patiënten.

Bij raadplegingen in de consultatieruimte zelf kunnen wij een hogere kwaliteit van zorg bieden : oa betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden. Het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Als er minder huisbezoeken zijn, kunnen er meer artsen werkzaam zijn in de praktijk zelf om zo de wachttijd voor de patiënten zo kort mogelijk te houden.

Omdat niet alle artsen elke dag huisbezoeken afleggen, is er geen vrije keuze van arts en komt de arts die zich het snelst kan vrijmaken.

 

 

Goede afspraken maken goede vrienden.

Met vriendelijke groeten,

Dr Pieter Deprez – Dr Nino van der Loo – Dr Jasper Van Criekinge - Dr Dorien Leirs - Dr Marc Beckers - Dr André Van Erum