Voor alle COVID-gerelateerde vragen kan u terecht op www.mijncoronatest.be of www.info-coronavirus.be.

Indien u hier geen antwoord kan vinden op uw vraag, kan u dit formulier invullen met korte beschrijving van uw probleem. Een van de artsen zal u dan telefonisch contacteren.

 

 

Van harte welkom op de website van Medipelt

 

Beste Patiënten,

Sinds 1/7/22 heeft dr Marc Beckers het Medipelt-team vervoegd en is er dus een derde locatie bijgekomen : De Bemmert 2 op Boseind.

Medipelt Centrum : Koning Boudewijnplein 4/1
Medipelt Grote Heide : Grote Heide 5 bus 2
Medipelt Boseind : De Bemmert 2

 

Op deze website kan u alle informatie over huisartsenpraktijk Medipelt raadplegen. U vindt hier hoe een afspraak te maken of een huisbezoek aan te vragen, de ligging van de praktijk en meer informatie over de wachtdienst.

Visie en werking van de praktijk

Huisartsenpraktijk Medipelt bestaat momenteel uit een vast team van 3 huisartsen, 1 huisarts in opleiding (HAIO) en 2 secretaresses. Verder doen ook andere paramedische dienstverleners consultaties in onze praktijk zodat U als patiënt hiervoor op dezelfde locatie terecht kan. Dit zijn bv. een diëtist(e)/diabeteseducator, psycholo(o)g(e) en gezins- en kindercoach. Voor meer info over de verschillende artsen en medewerkers laten we hen graag zelf aan het woord.

Wij geloven sterk in het verhaal van een groepspraktijk, aangezien dit vele voordelen met zich mee brengt. Door met meerdere collega’s in eenzelfde praktijk samen te werken blijven we up-to-date van de laatste richtlijnen, heeft ieder zijn interesse en expertise waarin hij de anderen kan bijleren en is het als team mogelijk om uit verschillende invalshoeken een medisch probleem te bekijken wanneer dit nodig is.

Als patiënt heeft dit ook zo zijn voordelen. Bij afwezigheid van uw vaste huisarts kan U toch terecht bij een collega, sommige artsen doen bepaalde handelingen of onderzoeken niet maar hiervoor kan U wel terecht kan bij een andere huisarts in dezelfde praktijk en ook voor paramedisch advies (diëtist(e), psycholo(o)g(e), kindercoach) kan U bij ons terecht.

Tot slot laat ons medisch programma toe dat alle artsen van onze groepspraktijk op de hoogte kunnen zijn van uw volledig dossier en zo altijd over de meest recente informatie beschikken.

 

Afspraken

Medipelt bestaat op 3 locaties:

  • Neerpelt Centrum (Koning Boudewijnplein 4/1): hier bevindt zich het secretariaat en twee consultatieruimtes
  • Grote Heide (Grote Heide 5 bus 2): hier bevinden zich twee consultatieruimtes
  • Boseind (De Bemmert 2): hier bevindt zich één consultatieruimte

Gezien de hoge telefonische belasting in COVID-tijden vragen wij u vriendelijk om afspraken zoveel mogelijk via de website te maken. U kan afspraken maken via de blauwe knop rechtsboven op de site. Op deze manier kan u rustig kijken welk tijdstip voor u past. Het secretariaat is dagelijks geopend van 08:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00. Bij hen kan u terecht voor het maken van afspraken indien dit niet lukt via de website.

Indien u niet opdaagt op een geboekte afspraak zonder voorafgaand te verwittigen, neemt u de tijd in van een andere patiënt. We willen dan ook met aandrang vragen om gemaakte afspraken na te komen ofwel tijdig af te melden. Indien u niet opdaagt zonder afmelding zal u gevraagd worden een schadevergoeding van €20 te betalen.

 

Telefoons

De praktijk is elke dag bereikbaar tussen 08:00 en 19:00, buiten deze uren kan u voor dringende medische hulp terecht bij de wachtdienst (hyperlink naar tabblad wachtdienst invoegen).

Voor alle niet-dringende zaken (informatievraag, bloeduitslagen, ...) zijn de artsen elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 17:30 en 18:00. De artsen zijn afwisselend aanwezig op dit beluur, kijk daarom eerst na of de arts die u probeert te bereiken aanwezig is op de desbetreffende dag:

 - Deprez op maandag, woensdag en vrijdag.
 - van der Loo op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
 - Van Criekinge op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
 - Van Roey op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.
 - Beckers op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. 

Tijdens de spreekuren proberen we het aantal telefoons tot een minimum te beperken. Elk telefonisch contact met de dokter verstoort de afspraak van dat moment en betekent een vertraging voor alle volgende afspraken. Dat heeft U als patiënt misschien zelf al ondervonden. Daarom vragen wij dus om buiten bovenstaande uren enkel te bellen voor dringende gevallen. Probeer alle telefonische contacten met de dokters zelf tot het noodzakelijke te beperken, hou het aub bij korte vraagjes. Voor een uitvoerige bespreking maakt U best een afspraak.

 

Huisbezoeken

Huisbezoeken zijn telefonisch aan te vragen vóór 10u. Wij doen enkel huisbezoeken bij minder mobiele of zwaar zieke patiënten.

Bij raadplegingen in de consultatieruimte zelf kunnen wij een hogere kwaliteit van zorg bieden : oa betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden. Het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.

Als er minder huisbezoeken zijn, kunnen er ondertussen twee artsen werkzaam zijn in de praktijk zelf om zo de wachttijd voor de patiënten zo kort mogelijk te houden.

Omdat niet alle artsen elke dag huisbezoeken afleggen, is er geen vrije keuze van arts en komt de arts die zich het snelst kan vrijmaken.

 

 

Goede afspraken maken goede vrienden.

Met vriendelijke groeten,

Dr Pieter Deprez – Dr Nino van der Loo – Dr Jasper Van Criekinge - Dr Arne Van Roey - Dr Marc Beckers